29 Aralık 2009 Salı

SEBZELİ GÜVEÇ




yılbaşı gecesi hindi yada tavuk yemek istemeyenler için çok lezzetli bu güveci alternatif olarak düşünebilirsiniz yapımı çok kolay fakat pişmesi uzun sürüyor bunun için 3-4 saate ihtiyacınız var ama değer bence.
MALZEMELER:
kemikli kuzu eti
arpacık soğan
patlıcan
patates
biber
domates
salça
kekik-kırmızı biber-tuz
biraz sıvıyağ
isteğe göre birkaç diş sarmısak
YAPILIŞI:
öncelikle güveç kabının içinde biraz sıvıyağ,salça ve baharatlarla eti tatlandırdım üzerine soğanları-sebzeleri -biber ve domatesleri dizip ağzını fırın kağıdıyla sıkıca sardım kapağını kapatıp ocakta 2 saat kadar fırındada en az 1 saat pişirip servis yaptım.


PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...