23 Aralık 2009 Çarşamba

TAVUKLU MANTI


MALZEMELER:
1 kilo yufka
haşlanmış didiklenmiş tavuk
tuz-karabiber
sarmısaklı yoğurt -tereyağ
YAPILIŞI:
YUFKALAR ORtadan kesilip haşlanıp didiklenmiş tavuklar, uzun tarafına konup sıkıca sarılır, 2 şer parmak aralıklarla kesilip tepsiye sıkı sıkı dizilip fırınlanır.
pişen yufkalar fırından çıkarılıp haşlanan tavuğun suyuyla ıslatılıp 10 dk kadar daha fırında tutulur.Sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla servis yapılır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...