29 Kasım 2009 Pazar

BAKLAVA YUFKASI İLE KADAYIFLI SARMA









tatlının tarifini
http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2009/09/hazir-baklava-yufkasindan-kadayifli.html görüp yaptım biz çok beğendik.
MALZEMELER:
1 PAKET bim marketten alınmış baklavalık yufka
300 gram çiğ kadayıf,
2 su bardağı iri öğütülmüş ceviz,
Tarçın,
300 gram tereyağ,
Şerbet Malzemesi;
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Şerbet malzemelerini kaynatıp, soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.Baklavalık yufkaların 4 tanesini tezgaha serin.
En üstteki yufkanın üzerine, didikleyerek kadayıf yerleştirin.
İri öğütülmüş ceviz içi ve tarçın serpin.
Hepsinin üzerine 2-3 kaşık tereyağ gezdirin.
ÇOK SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE RULO YAPIN 2 ŞER PARMAK ARALIKLARLA KESİP TEPSİYE DİZİN.
artan tereyağını üzerine gezdirin,200 derecede pişirin. tatlının soğuk şerbetin ılık olması gerekiyor.


Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...