2 Kasım 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
- 3-4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- yarım çay kaşığı kara biber
-yarım çay kaşığı yenibahar
-biraz tarçın
-dolmalık fıstık ve üzüm
- yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Salamura asma yaprağı
- Kaynar su

Hazırlanışı:
- Yapraklarınızı birkaç kez ılık suyla yıkayın, daha sonra kaynayan suda 5 dk kadar haşlayın.

- İçi hazırlamak için tencereye yağı alın, ince yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçlerinizi ve fıstıkları kavurun.

- Pirinçler iyice kavrulduktan sonra üzüm, tuz, şeker, 1 bardak kadar kaynar su, limon suyunu ekleyip pirinçler suyu çekince ocağı kapatın diğer baharatları ekleyip demlenmeye bırakın.

- yaprakların sap kısımlarını keserek, içine yaprağın büyüklüğüne göre ortasına iç koyun. Önce yan taraflarını içe kıvırın, sonra sigara böreği gibi katlayarak sarın.
-tencerenin altına bir sıra kalın yapraklardan serip sarmaları üzerine dizin üzerine biraz zeytinyağı gezdirip 1,5 bardak kadar daha sıcak su ekleyip önce bir pasta tabağı sonrada kapağını kapatıp pişirin.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...