25 Eylül 2009 Cuma

SALYANGOZ TATLI


çok hafif ve bereketli bir tatlı
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ŞERBETİ:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
YAPILIŞI:

Malzemelere alabildiği kadar unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında, hamur yoğuruyoruz. sonra hamuru 40 eşit parçaya bölüyoruz ve her parçayı önce ince bir şerit halinde yuvarlıyor ve gül böreğini sarar gibi kendi içinde doluyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 180°C de üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.ayrı bir kapta şerbeti için şeker ve suyu katıyor ve şeker suda çözülünceye dek karıştırıyoruz. Şerbetimizin özelliği kaynamaması. Fırından aldığımız tatlıların üzerine hemen tatlılar sıcakken bu şerbeti döküyoruz ve tatlıların üzerine bir tepsi kapatıp çekmesini bekliyoruz.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...