7 Eylül 2009 Pazartesi

KEŞKÜL


Ramazan akşamlarında ağır yemeklerden sonra yenebilecek hafif bir sütlü tatlı var sırada,yapımıda çok kolay deneyin seveceksiniz...
MALZEMELER:
1 kilo süt
1,5 bardak şeker
2 yumurta(1 TANEDE OLABİLİR)
4 kaşık un
hindistan cevizi
vanilya
YAPILIŞI:
1 kilo sütten 1 bardak ayırıp kalan sütü şekerle birlikte kaynatıyoruz.
1 bardak ayırdığımız soğuk sütün içerisine 4 kaşık un,2 yumurta ve vanilya ekleyip iyice blendırla çırpıyoruz,kaynayan süte ekliyoruz bu sırada istenirse içerisine yarım bardak dövülmüş badem ya da hindistancevizi ekleyebilirsiniz.Bir iki taşım kaynatıp kaselere paylaştırıyoruz.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...