5 Eylül 2009 Cumartesi

ETLİ BİBER DOLMASI


MALZEMELER:

YARIM KİLO dolmalık biber (12 tane)
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
margarin vaya sıvıyağ
YAPILIŞI:
ÖNcelikle biberlerin sap kısımlarını çıkarıp tohumlarından yemizleyip, yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz.
soğanları yemeklik doğruyoruz, domatesi küp küp doğrayıp,kıyma,1 kaşık salça,maydanoz,pirinç,tuz,karabiber ve kırmızı biberide ekleyip biraz su yardımıyla yoğuruyoruz.Biraz cıvık olmasında fayda var pirinçler şişince katılaşmasın.Dolmalık biberlerin içlerini tuzlayıp kıymalı harcı dolduruyoruz tencereye dizip üstlerine domatesten kapak yapıyoruz. Başka bir tavada yağı eritip 1 kaşık salçayı hafif kavurup su ekleyip kaynatıyoruz, dolmaların yarısına gelecek şekilde tencereye ilave edip pişiriyoruz
NOT:.Eğer bu işlemi yapmıyacaksanız kıymalı harcın içine yağı koyup tencereye sadece su koyarakta pişirebilirsiniz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...