Kayıtlar

Eylül, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KIŞ HAZIRLIKLARI--TURŞU VE DOMATES SUYU

Resim
genelde herkes aynı şekilde yapıyor diye tarif koymamıştım ama soran arkadaşlar olmuş domatesleri iyice yıkayıp kabuklarıyla rondodan geçiriyorum biraz tuzlayıp kaynatıp sıcak sıcak şişelere doldurup kapatıyorum. turşularıda ben sıcak suyla kuruyorum daha öncede tarif vermiştim ama hatırlatayım 1 kilo su için 3 kaşık turşu tuzu,1 kaşık tozşeker ve 1 çay bardağına yakın sirkeyi kaynatıp sıcakken malzemelerin üzerine döküp kapatıyorum.

TARÇINLI RULO

Resim
çok önce http://mutfaknotları.blogspot.com da ,görüp not ettiğim bu kurabiyeleri nezamandır denemek istiyordum bugüne kısmetmiş,keşke daha önce yapsaydım diye kızdım kendime gerçekten süper oldular heleki evdeki koku müthişti. MALZEMELER: 500gr un 1 paket instant maya yarım çay bardağı şeker 1 fiske tuz 200 ml süt 1 yumurta 5 yemek kaşığı sıvıyağ Bunlarla güzel yumuşak bir hamur yapıp yarım saat mayalandırıyoruz. Hamuru 2 ye ayırıyoruz.Merdaneyle kare açıyoruz. içine 1 bardak şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp heryerine eşit olarak yayıyoruz.(Eğer tereyağı koymak isterseniz her parçaya 50 gr tereyağı sürüp daha sonra tarçınlı şekeri serpiyoruz)Rulo yapıyoruz .Üstte gözüktüğü gibi kesip ortalarını kalem yardımıyla bastırıyoruz.1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü çırpıp üzerine sürüyoruz.15 dakika daha mayalandırıp 175 derecede fırınlıyoruz.Pişince üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

SALYANGOZ TATLI

Resim
çok hafif ve bereketli bir tatlı MALZEMELER: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta 2 paket kabartma tozu ALABİLDİĞİ KADAR UN ŞERBETİ: 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su YAPILIŞI: Malzemelere alabildiği kadar unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında, hamur yoğuruyoruz. sonra hamuru 40 eşit parçaya bölüyoruz ve her parçayı önce ince bir şerit halinde yuvarlıyor ve gül böreğini sarar gibi kendi içinde doluyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 180°C de üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.ayrı bir kapta şerbeti için şeker ve suyu katıyor ve şeker suda çözülünceye dek karıştırıyoruz. Şerbetimizin özelliği kaynamaması. Fırından aldığımız tatlıların üzerine hemen tatlılar sıcakken bu şerbeti döküyoruz ve tatlıların üzerine bir tepsi kapatıp çekmesini bekliyoruz.

MİDYE TATLISI

Resim
BİRKAÇ BLOG ARKADAŞIMDA GÖRÜP BEĞENDİĞİM BU TATLIYI BAYRAMDA DENEDİM GERÇEKTEN SONUÇ MÜKEMMELDİ MALZEMELER: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kurumaya 1 yumurta 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 3 bardak kadar un kıyılmış ceviz AÇMAK İÇİN :Nişasta ŞERBETİ İÇİN: 3 BARDAK SU -3 BARDAK ŞEKER Yarıma yakın limon suyu ÜZERİ İÇİN :50 GR KADAR TEREYAĞI YAPILIŞI: Şerbet hazırlanır soğumaya bırakılıR.Sıvıyağ, süt, seker maya tuz ve yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılıp un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür. Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste konur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 parmak eninde kesilir. Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine ceviz konduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğu

KEŞKÜL

Resim
Ramazan akşamlarında ağır yemeklerden sonra yenebilecek hafif bir sütlü tatlı var sırada,yapımıda çok kolay deneyin seveceksiniz... MALZEMELER: 1 kilo süt 1,5 bardak şeker 2 yumurta(1 TANEDE OLABİLİR) 4 kaşık un hindistan cevizi vanilya YAPILIŞI: 1 kilo sütten 1 bardak ayırıp kalan sütü şekerle birlikte kaynatıyoruz. 1 bardak ayırdığımız soğuk sütün içerisine 4 kaşık un,2 yumurta ve vanilya ekleyip iyice blendırla çırpıyoruz,kaynayan süte ekliyoruz bu sırada istenirse içerisine yarım bardak dövülmüş badem ya da hindistancevizi ekleyebilirsiniz.Bir iki taşım kaynatıp kaselere paylaştırıyoruz.

ETLİ BİBER DOLMASI

Resim
MALZEMELER: YARIM KİLO dolmalık biber (12 tane) 2 orta boy domates 2 orta boy soğan 1 su bardağı pirinç 200 gr kıyma maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası tuz, karabiber, kırmızı pulbiber margarin vaya sıvıyağ YAPILIŞI: ÖNcelikle biberlerin sap kısımlarını çıkarıp tohumlarından yemizleyip, yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. soğanları yemeklik doğruyoruz, domatesi küp küp doğrayıp,kıyma,1 kaşık salça,maydanoz,pirinç,tuz,karabiber ve kırmızı biberide ekleyip biraz su yardımıyla yoğuruyoruz.Biraz cıvık olmasında fayda var pirinçler şişince katılaşmasın.Dolmalık biberlerin içlerini tuzlayıp kıymalı harcı dolduruyoruz tencereye dizip üstlerine domatesten kapak yapıyoruz. Başka bir tavada yağı eritip 1 kaşık salçayı hafif kavurup su ekleyip kaynatıyoruz, dolmaların yarısına gelecek şekilde tencereye ilave edip pişiriyoruz NOT:.Eğer bu işlemi yapmıyacaksanız kıymalı harcın içine yağı koyup tencereye sadece su koyarakta pişirebilirsiniz.

SALATALIK TURŞULARIM

Resim

SALATALIK TURŞUSU

Resim
salatalık turşusunun tarifini daha öncede yayınlamıştım biz çok severek yiyoruz daha bir kavanoz bitmeden yenisini yapıyorum 5-6 gün içerisinde oluyor bu defa sirke miktarını arttırdım daha ekşi olmasını istedim yani : 1 lt su 3 kaşık tuz 1 çay bardağı sirke 1 kaşık şeker hepsini kaynatıp sıcakken salatalıkların üzerine döküyorum kapağını kapatıp en geç 1 hafta sonrada yiyoruz kolay gelsiiinn..