30 Temmuz 2009 Perşembe

BAMYA YEMEĞİ


Bizim evde severek yediğimiz ama birçok kişinin nefret ettiği bamyanın tam zamanı etli,kıymalı ,zeytinyağlı yapılabiliyor ayrıca dondurucuya koyup saklayabilirsiniz.

MALZEMELER:
yarım kilo bamya
kıyma
domates
margarin
soğan
limon suyu veya limon tuzu
YAPILIŞI: bamyanın kendine özgü sümüksü bir yapısı vardır buna engel olmak için mümkünse bamyaları önce yıkayıp sonra ayıklayın yada sirkeli suda haşlayıp pişirmekte buna engel olmak için bir yöntemdir.
margarinde 1 soğanı hafif kavurup kıymasını koyuyoruz birsüre böylede kavurduktan sonra 3-4 tane domatesi kabuklarını soyup doğradıktan sonra kıymaya ekliyoruz suyunu çekince bamyaları atıp sıcak su ilave ediyoruz bu arada limon tuzunu yada limon suyunu ekliyoruz sirkeyle haşladıysanız bunlara gerek yok,tuzunuda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...