Kayıtlar

Temmuz, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAMYA YEMEĞİ

Resim
Bizim evde severek yediğimiz ama birçok kişinin nefret ettiği bamyanın tam zamanı etli,kıymalı ,zeytinyağlı yapılabiliyor ayrıca dondurucuya koyup saklayabilirsiniz. MALZEMELER: yarım kilo bamya kıyma domates margarin soğan limon suyu veya limon tuzu YAPILIŞI: bamyanın kendine özgü sümüksü bir yapısı vardır buna engel olmak için mümkünse bamyaları önce yıkayıp sonra ayıklayın yada sirkeli suda haşlayıp pişirmekte buna engel olmak için bir yöntemdir. margarinde 1 soğanı hafif kavurup kıymasını koyuyoruz birsüre böylede kavurduktan sonra 3-4 tane domatesi kabuklarını soyup doğradıktan sonra kıymaya ekliyoruz suyunu çekince bamyaları atıp sıcak su ilave ediyoruz bu arada limon tuzunu yada limon suyunu ekliyoruz sirkeyle haşladıysanız bunlara gerek yok,tuzunuda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

BALKONUM

Resim
balkonumda biberlerim domateslerim oldu , ben tatile gidiyorum ilgilenirseniz sevinirim:))

AÇMA VE BABAANNE KURABİYESİ

Resim
Dün çocuklara açma ve babaanne krabiyesi yapmıştım bunların tariflerini daha önce yazmıştım hatırlatmak için yayınlamak istedim,yapacaklara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsuuunnnnn.....

YALANCI KUMPİR

Resim
Geçen hafta arkadaşımın yazlığına davetliydik BELGİN ciğim çok güzel bir kumpir yapmış çocuklar bayıla bayıla yediler ellerine sağlık arkadaşım... MALZEMELER: 1 Kilo kadar patates 1-2 kaşık tereyağı 1 küçük kavanoz garnitür kornişon turşu sosis kaşar rendesi ketçap-mayonez YAPILIŞI: patatesler tuzlu suda haşlanıp sıcakken biraz tuz ve tereyağla birlikte iyice ezilir, borcama bastırılarak yerleştirilir üzerine garnitür,turşu ve sosisler konduktan sonra kaşar rendesi eklenip kaşarlar eriyene kadar fırınlanır.ketçap ve mayonezle servis yapılır.

HALLEYLİ PASTA

Resim
bu sıcaklarda favori tatlılarımdan sürekli dondurucuda bulunduruyorum çok pratik ve de lezzetli MALZEMELER: 20 tane halley (10 lu paketlerden 2 paket) 1 kutu (2 poşet) kremşanti 2 bardak süt 1 paket çikolata sos YAPILIŞI: 2 BARdak sütle 2 poşet kremşantiyi iyice çırpıyorum bıçakla küçük parçalara böldüğüm halleylerle karıştırıp ıslatılmış borcama kaşık yardımıyla yayıyorum.Ben içine hindistancevizli kokostar doğramayı seviyorum isteyen deneyebilir süper oluyor,diğer tarafta tarifine göre çikolata sosu pişirip biraz soğutup üzerine döküp dondurucuya koyuyorum.

SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ

Resim
Daha önce tarifi tatlılar bölümünde yayınlamıştım sıcak yaz günlerinde bir kez daha hatırlatmak istedim yapın dolabınızda bulunsun harika bir tatlı.