24 Mayıs 2009 Pazar

ZEYTİNLİ EKMEK



acil durumlarda yaptığım çok severekte yediğimiz zeytinli ekmeği ister kendiniz hamur mayalayarak isterseniz fırından hamur alarak yapabilirsiniz işte tarif:
MALZEMELER:
ekmek hamuru
sıvıyağ
ayıklanmış zeytin
salça
baharat (kekik-kırmızıbiber)
1 diş ezilmiş sarmısak
YAPILIŞI:
mayalanmış hamuru sıvıyağla yağlanmış tezgahta yine üzerine sıvıyağ dökerek elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz.Salçayı biraz sulandırıp sarmısak ve baharatları koyup hamurun üzerine yayıyoruz,ayıklanmış zeytinleride koyup rulo yapıyoruz,biraz bu şekildede tepside mayalandırabilirsiniz vaktiniz yoksa yumurta sarısı sürüp fırınlamanız yeterli. Yumuşak olmasını isterseniz fırından çıkınca üzerine biraz su serpip peçete örterek dinlendirebilirsiniz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...