Kayıtlar

Nisan, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇİLEKLİ PASTALARA DEVAM

Resim

FIRINDA ÇİN BÖREĞİ

Resim
MALZEMELER: 3 yufka 1 bardak süt 1 bardak sıvıyağ-su karışımı 1 su bardağı galete unu İÇ MALZEME : 250 gr kıyma soğan 1 havuç rende dövülmüş ceviz 1 çay bardağı ince bulgur tuz-karabiber YAPILIŞI: Öncelikle iç malzeme hazırlanır bunun için 1 çay bardağı bulgur sıcak suyla kabartılır,biraz margarinle 1 tane soğan kavrulur kıyma ilave edilir kavurmaya devam edilir , rendelenen havuç,kabaran bulgur, ceviz,tuzu ve karabiberi eklenip iç malzeme hazırlanmış olur. 1.yufka tezgaha serilir üzerine sütlü-yağlı su sürülür,2 yufka serilir aynı işlem uygulanır,3.yufkada serilip sigara böreği gibi kesilir [12 parça] iç malzeme paylaştırılıp geniş geniş sarılır daha sonra börekler kalan sosa batırılıp galete ununa bulanır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip fırınlanır.

ÇİLEK ZAMANI-ÇİLEKLİ PASTA

Resim
DAHA yerlisi çıkmamasına rağmen pazarda okadar çok ki görüntüsü insanı kışkırtıyor bu ara bloglarda sık sık çilekli pasta görebiliriz işte bir çilekli pasta tarifi: MALZEMELER: 4 YUMURTA 1 bardak tozşeker 1 bardak un yarım bardak nişasta vanilya 1 fincan sıcak su yarım pk kabartma tozu YAPILIŞI: 1 bardak şekerin yarısıyla yumurta aklarını katılaşıncaya kadar, diğer yarısıyla da yumurta sarılarını 1 fincan sıcak suyla beraber iyice çırpalım.Önce sarıları daha sonrada un-nişasta-vanilya ve yarım pk kabartma tozunu yumurta aklarına söndürmeden tahta kaşıkla karıştıralım.Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz orta boy çemberli kalıpta 175 derecede 40 dk kadar pişirip soğumaya bırakalım. KREMASI: 3 bardak süt 1,5 kaşık nişasta 1,5 kaşık un yarım bardak şeker vanilya 1 bardak sütle yapılmış 1 paket kremşanti ben kremayı pişirip soğuttuktan sonra kremşantinin yarısını ekledim kalan yarısıylada üzerini süsledim.

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE

Resim
kahveye aşık birisi olarak http://melisamutfaknotlari.blogcu.com da gördüğüm bu kurabiyelere vurulmuştum çok lezzetli ve çok bereketli 30-35 tane çıkıyor işte malzemeler, 1 paket yumuşak margarin yarım su bardağı sıvıyağ 2 yumurta 1 bardak pudra şekeri 2,5 bardak un 200 gr nişasta 1 yemek kaşığı türk kahvesi 3-4 kaşık kakao 1 paket kabartma tozu YAPILIŞI: Tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayacak bir hamur elde edilir biraz dinlendirdikten sonra cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilip tepsiye dizilir,üzerlerine bıçakla çizik atılıp 175 derecede 20 dakika kadar pişirilir.

BLOG ÖDÜLLERİ

Resim
http://mutfaktakideli.blogspot.com arkadaşım bloğumu bu ödüle laik görmüş teşekkür ederim arkadaşım bende ödülümü tüm arkadaşlarımla paylaşıyorum.

BEYTİ

Resim
http://dogada.blogspot.com canım Gül ablamdan öğrendiğim bu yemek bizim evin vazgeçilmezlerinden oldu oğlanlara ne zaman ne yemek istersiniz diye sorsam cevap BEYTİ oluyor. MALZEMELER: 500 gram kıyma 1 adet soğan 1 yumurta 1/2 demet maydanoz 3-4 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon SARMAK İÇİN 1 adet yufka 50 gram margarin veya SIVIYAĞ SOSU: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı su 1 kaşık tereyağ 1 adet yumurta üzerine sürmek için ÜZERİNE yeterince yoğurt 2 kaşık tereyağ YAPILIŞI Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır . 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır. margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarfına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev