Kayıtlar

Mart, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATATESLİ - KIYMALI BÖREK

Resim
arkadaşlar tarifi yazmıştım ama ne olduysa yokolmuş yorumlarınızda tarif nerede deyince farkettim işte tarif: MALZEMELER: 1 KİLO yufka 4-5 tane patates 250 gr kadar kıyma 1 iri kurusoğan sıvıyağ -su 1 yumurta sarısı YAPILIŞI: İÇ malzemeyi hazırlamak için çok az bir margarinle soğanı kıymayla birlikte kavuruyoruz,çok küçük doğradığımız ya da rendelediğimiz patatesleride ilave edip 5-10 dk kadar çevirip tuz-karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz,soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları ortadan ikiye bölüp yağlı suyla ıslatıyoruz geniş tarafına iç malzemeyi koyup sarıyoruz.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz kalan yağlı suyun içine 1 yumurta sarısı koyup böreğin üzerine sürüyoruz.200-250 derecede yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.

AYVA TATLISI

Resim
kış bitmek üzere, ayvalara veda etmeden önce son bir kez ayva tatlısı yapmak isteyenlere işte tarif: MALZEMELER: 4 tane ayva her ayva için 2 şer yemek kaşığı tozşeker yarım su bardağı su gıda bıyası karanfil-ceviz YAPILIŞI: Öncelikle ayvaları soyup çekirdek yataklarını çıkarıyoruz ayvaları yayvan bir tencereye yerleştirip ortalarına 2 şer yemek kaşığı tozşeker dolduruyoruz 7-8 tane karanfil ve çıkardığımız ayva çekirdeklerinide koyup yarım bardak suda erittiğimiz gıda boyasını üzerine döküp kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz.Ben daha sonra fırın kabına alıp birsüre fırınlıyorum şerbetinin ağdalaşmasını sağlıyorum bu isteğe bağlı birşey ayva tatlısı genelde kaymakla servis yapılır ama biz sevmediğimiz için göbeklerine ceviz dolduruyorum.

FIRIN POŞETİNDE TAVUK-PATATES

Resim
artık pasta börekten bıktık diyenler için çok kolay ama lezzeti bir yemek fırında tavuklu patates,yapılışını herkes biliyordur ama ben tekrar hatırlatayım : MALZEMELER: 4-5 patates 4 tane tavuk incik domates biber kırmızı pulbiber tuz-biraz sıvıyağ kekik sarmısak YAPILIŞI : Fırın poşetini unlayıp geniş bir kapta iyice karıştırdığımız tüm malzemeyi koyup ağzını kapatıp birkaç yerinden deldikten sonra 175 derecede pişiriyoruz,bukadar kolay AFİYET OLSUUUNNNN...

MAŞ FASULYESİ SALATASI

Resim
MALZEMELER.: 2 bardak maş fasulyesi közlenmiş kırmızı biber konserve mısır dereotu taze soğan kırmızı kuru soğan maydanoz nar ekşisi limon-zeytinyağ-tuz salatalık turşusu YAPILIŞI: maş fasulyelerini 2-3 saat önce suya koyarsanız haşlama süresi azalıyor iyice yıkayıp suda beklettiğiniz fasulyeleri dağılmasına izin vermeden yeşil mercimek gibi haşlıyorsunuz.Haşlanan fasulyeleri süzüp bir süre soğumasını bekliyoruz ve tüm salata malzemelerini doğrayıp salataya ekliyoruz,sosunu koyup iyice karıştırdıktan sonra servise hazır. Maş fasulyesinin yemeğininde çok lezzetli olduğunu söylemeliyim .

LİMONATALI TATLI

Resim
bu tatlının tam bir tarifi yok altına herhangi bir sütlü tatlı yapılabilir, yalancı tavuk göğsü ya da irmikli tatlı olabilir üstü için malzemeler: 1 paket vanilyalı puding paketin üzerindeki ölçü kadar ULUDAĞ LİMONATA YAPILIŞI: Herhangi bir sütlü tatlı yapılıp ıslatılmış borcama dökülür üzerine limonatayla pişirilmiş puding dökülüp soğutulur: üzerindeki puding isteğe bağlı olarak çesitli meyve sularıyla pişirilebilir vişne ve portakal suyu çok yakışıyor.

ELMALI KURABİYE

Resim
Elmalı kurabiye herkesin severek yediği klasik, vazgeçilmez sanki durdukça güzelleşen bir kurabiye çeşididir,mutlaka hepinizin bir elmalı kurabiye tarifi vardır defterinde benimkide hatırlatmak için olsun.. MALZEMELER: 1 paket sana hamurişi 1 bardak yoğurt 1 bardak tozşeker 1 yumurta kabartma tozu alabildiği kadar un İÇ MALZEME: 2-3 TANE ELMA rendesi tozşeker tarçın-ceviz YAPILIŞI: tozşeker,elma rendesi ve tarçın bir tavada pişirilip soğumaya bırakılır.Cevizler eklenir. kurabiyenin hamuru un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur iyice özleşince bir süre dinlendirilir. hamurdan bezeler koparılıp avuç içinde açılır iç malzeme konup bohça gibi kapatılır kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilip fazla kızartmadan 175 derecede 20-25 dk kadar fırınlanır,çıkınca üzerine pudra şekeri elenir.

KIYMALI BÖREK

Resim
Arkadaşım ELİF'te yediğimiz bu börek çok lezzetliydi paylaşmak istedim, sık yapılacaklar listeme girdi MALZEMELER: 2 yufka 2 tane milföy (şeritler halinde kesilmiş) SOS: 2 yumurta 1 bardak kadar süt (yoğurtla karışık olabilir) yarım bardak sıvıyağ İÇ MALZEME: kıyma-soğan-patates-tuz-karabiber YAPILIŞI: soğan ve kıyma az yağla kavrulur,küçük küp küp doğranmış patatesler eklenip pişirilir,karabiberi ve tuzu eklenerek iç malzeme hazırlanır, soğumaya bırakılır. Bütün yufkanın yarısına sosun yarısı sürülür diğer yarısı üzerine kapatılır,2 yufka üzerine konup yine yarısına kalan sos konup ikiye katlanır üstüste 4 kat yarım daire şeklinde yufka elde edilir. Geniş tarafına iç malzeme konup yanları kapatılarak geniş bir rulo yapılır,üzerine şeritler halinde kesilen milföyden çarpılar yapılır,yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.Rulo tepsiye büyük gelirse 2 ye bölerekte fırınlayabilirsiniz.

PORTAKALLI KEK-37.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Resim
ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIM http://sevincceden.blogcu.com TEŞEKKÜR EDER KOLAYLIKLAR DİLERİM. Portakal reçelinden sonra birde portakallı kek tarifi vereyim herkes evde biriken portakalları tüketsin zamanı geçmek üzere MALZEMELER: 3 yumurta 7 kaşık şeker yarım bardak sıvıyağ 7 kaşık un 1 pk kabartma tozu ÜZERİ İÇİN: 2 Portakal kabuğu rendesi 2 portakal suyu 7 kaşık şeker YAPILIŞI: Kek hamuru çırpılıp 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir,bu arada portakal suyu, rendelenmiş kabuklar ve şekerle şerbet yapılıp soğumaya bırakılır, fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökülüp servis yapılır.Çok kolay ve lezzetli bir kek...

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Resim
Bu ara bloğumu çok ihmal ettiğimin farkındayım ama arayı kapatacağımı umarak yaptığım portakal kabuğu reçelini sizlerle paylaşmak istedim. MALZEMELER: 5-6 tane kalın kabuklu portakal 1 kilo tozşeker 2 bardak su limon suyu YAPILIŞI: portakal kabuklarını dilimler halinde soyup yarım santimlik şeritler kesiyoruz bu şeritleri gül gibi kıvırıp iğne yardımıyla ipe diziyoruz en az 3-4 kez haşlayıp sularını süzüyoruz bu arada şerbeti hazırlayıp iyice yoğunlaşmasını sağlıyoruz ipten portakal kabuklarını şerbete sıyırıyoruz, 10 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Bu şekilde hazırlayıp tatlıları ve pastaları süslemede de kullanabiliriz.