10 Mart 2009 Salı

KIYMALI BÖREK

Arkadaşım ELİF'te yediğimiz bu börek çok lezzetliydi paylaşmak istedim, sık yapılacaklar listeme girdi
MALZEMELER:
2 yufka
2 tane milföy (şeritler halinde kesilmiş)
SOS:
2 yumurta
1 bardak kadar süt (yoğurtla karışık olabilir)
yarım bardak sıvıyağ
İÇ MALZEME:
kıyma-soğan-patates-tuz-karabiber
YAPILIŞI:
soğan ve kıyma az yağla kavrulur,küçük küp küp doğranmış patatesler eklenip pişirilir,karabiberi ve tuzu eklenerek iç malzeme hazırlanır, soğumaya bırakılır.
Bütün yufkanın yarısına sosun yarısı sürülür diğer yarısı üzerine kapatılır,2 yufka üzerine konup yine yarısına kalan sos konup ikiye katlanır üstüste 4 kat yarım daire şeklinde yufka elde edilir. Geniş tarafına iç malzeme konup yanları kapatılarak geniş bir rulo yapılır,üzerine şeritler halinde kesilen milföyden çarpılar yapılır,yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.Rulo tepsiye büyük gelirse 2 ye bölerekte fırınlayabilirsiniz.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...