3 Mart 2009 Salı

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Bu ara bloğumu çok ihmal ettiğimin farkındayım ama arayı kapatacağımı umarak yaptığım portakal kabuğu reçelini sizlerle paylaşmak istedim.
MALZEMELER:
5-6 tane kalın kabuklu portakal
1 kilo tozşeker
2 bardak su
limon suyu
YAPILIŞI:
portakal kabuklarını dilimler halinde soyup yarım santimlik şeritler kesiyoruz bu şeritleri gül gibi kıvırıp iğne yardımıyla ipe diziyoruz en az 3-4 kez haşlayıp sularını süzüyoruz bu arada şerbeti hazırlayıp iyice yoğunlaşmasını sağlıyoruz ipten portakal kabuklarını şerbete sıyırıyoruz, 10 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Bu şekilde hazırlayıp tatlıları ve pastaları süslemede de kullanabiliriz.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...