28 Ocak 2009 Çarşamba

TARİF-İ UNO YEMEK KAMPANYASI



TARİF-İ YEMEK ve UNO TARİF-İ YEMEK UNO ADI ALTINDA BİR KAMPANYA BAŞLATMIŞLAR...
KAMPANYA SONUCUNDA 20 ŞANSLI ÜYEYE UNO PASTABAN SETİ YOLLANACAK.PASTABAN SET 3 KATLI KAKAOLU VE 3 KATLI SADE PASTABAN OLARAK GÖNDERİLECEK.
KAMPANYAYLA İLGİLİ DAHA GENİŞ BİLGİ VE KATILIM ŞARTLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...


BOZA





kışın vazgeçilmez içeceklerinden BOZA,daha önce tarifini vermiştim tekrar hatırlatmak istedim ben marketlerden alınan bozalarda bu tadı bulamıyorum yapmasıda çok kolay deneyin memnun kalacaksınız,kolay gelsiiinnnn....

MALZEMELER:
yarım kilo pilavlık bulgur [ 2-2,5 bardak],
2,5 bardak şeker,
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı mayalık boza yada 1 parça kuru ekmek
YAPILIŞI:bulgurlar tel süzgeçte iyice yıkandıktan sonra bir gece ılık suda şişmeye bırakılır, ertesi gün iyice yumuşayana kadar kaynatılır suyu azalırsa sıcak su ilave edilir,istenirse düdüklü tencerede 15-20 dk haşlanabilir biraz soğuyunca tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirilir.Bu aşamada 1 çay bardağı eski boza yada ekmek parçası hiçbiri yoksa yarım pk yaşmaya ve 5-6 kaşık şeker konup ılık bir yerde 2 gün ekşitilir.BU arada birkaç kez karıştırılır yoksa taşar,tadı istenilen kıvama geldiğinde kalan şeker ve vanilyası konur koyulaşmışsa ılık su eklenir şekeri isteğe göre ayarlanır şişelere konup buzdolabında saklanır. Tarçın ve leblebiyle servis yapılır.(mayalama işlemi cam veya porselen bir tencerede yapılırsa daha iyi olur.) Bu tarifle 3 kilo kadar boza çıkıyor..

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...