16 Ocak 2009 Cuma

PATATESLİ RULO BÖREK-PORSELAN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-34-


http://fzehra.blogcu.com/ARkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe boş zamanlarda hazırlanıp dolaba konabilecek, istenirse kızartılıp istenirse fırınlanabilecek çok pratik ve lezzetli bir börekle katılıyorum kolay gelsin...
MALZEMELER:
4 yufka
6-7 patates
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
yarım paket erimiş margarin veya sıvıyağ
beyaz peynir veya lor
tuz-karabiber-kırmızıbiber
YAPILIŞI :
-patatesler haşlanır,soyulur ve çatalla yada patates ezicisiyle biraz iri kalacak şekilde ezilir.
-yoğurt,yumurta,erimiş margarin veya sıvıyağ,tuz karabiber,kırmızı biber,ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp ezilen patateslere ilave edilip harç hazırlanır.
-harç koyu olursa biraz sütle sulandırılabilir
-bütün bir yufka masaya serilir üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip 2.yufka konur üzerine harçtan sürülür.
-3.yufka konup tekrar harç sürülür,4.yufkada konup harcın hepsi sürülüp 4 yufka birden rulo yapılır
-ortadan 2ye bölünüp dolaba kaldırılır hemen pişirilmeyecekse biraz donduktan sonra dilimlenip dondurucuda saklanabilir
-pişirilecekse en az 2 saat dolapta bekletilip dilimlenir tepsiye dizilip üzerine kaşar rendelenip fırınlanır
-acil durumlarda yenecek kadar dilimlenip yağda da kızartılabilir...
AFİYET OLSUUUNNNN.....

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...