7 Ocak 2009 Çarşamba

SODALI-MİLFÖYLÜ BÖREK

Elde açma börekleri aratmayacak bir lezzet, oldukçada pratik hemde çıtır çıtııııııırrrrrrrrrr........
MALZEMELER:
8 tane milföy (tepsiye göre sayı değişebilir)
2 yufka
3 yumurta
1 bardağa yakın sıvıyağ
1 şişe madensuyu

İÇ MALZEME:
genelde kavrulmuş pırasayla yapılıyor ama peynir-maydanoz karışımıda yakışıyor tercih evdeki malzemeye göre değişebilir.
YAPILIŞI:
milföylerin 4 tanesi yanyana konup tepsi büyüklüğünde merdaneyle açılır,tepsinin altına yerleştirilir üzerine 1 yufka büzülerek konur iç malzeme yerleştirildikten sonra 1 yufka daha aynı şekilde üzerine yerleştirilir.Diğer 4 milföyde aynı şekilde açılarak üzerine kapatılır.Sos hazırlanır(yumurta-sıvıyağ-madensuyu) kesilen böreğin üzerine dökülür en az 2 saat mümkünse 1 gece dolapta bekletilip pişirilir.



İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...