8 Kasım 2008 Cumartesi

KEDİDİLİ PASTA -PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-29-




MALZEMELER:
1,5 Paket kedidili bisküvi(savoıardı marka olanı kullandım)
1 kilo süt(1 bardağını kedidillerini ıslatmak için kullandım)
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
1 bardak tozşeker
1 poşet kremşanti
1 bardak soğuk süt (şanti hazırlamak için)
1 yumurta
vanilya
donmuş vişne
meyveli sos
YAPILIŞI:
ÖNcelikle kremayı hazırlayalım 3 bardak süt,nişasta,un,şeker,yumurta ve vanilyayı birlikte muhallebi yapalım miksere tutup soğuması için bırakalım. Kremşantiyide 1 bardak sütle yapıp dolaba kaldıralım.muhallebi soğuyunca kremşantiyle karıştırıp iyice çırpalım.
Ben kelepçeli kalıbın en küçük boyunu kullandım kedidillerini süte batırıp kalıbın çevresine dizelim 1 katta altına dizelim muhallebinin yarısını dökelim donmuş vişnelerin yarısınıda koyup 2.kat kedidillerini ıslatarak tekrar dizelim 1 kat daha muhallebi koyup kalan vişneleri dizelim. Meyveli sosu tarifine göre pişirip biraz soğuyunca pastanın üzerine döküp soğuması için dolaba kaldıralım. en az 4-5 saat dolapta bekletip servis yapalım.
gerçekten çok lezzetli ve sunumu güzel bir pasta mutlaka deneyin derim.


PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...