30 Ekim 2008 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARI(devam)




turşularım şu anda oldu yemeğe başladık bile hatta yetmiyecek diye korkup geçen hafta 2 kavanoz daha kurdum hepimiz çok seviyoruz evde tarhana ve turşu varsa yeter diyorum,
tarifi daha önce vermiştim ama hatırlatmak amacıyla tekrar yazıyorum.
1 kilo su
3 kaşık turşu tuzu
1 fincan sirke
1 kaşık şeker
bu su miktarını turşunuzun miktarına göre fazlalaştıracaksınız örneğin 5 kiloluk kavanoza 3 kilo su-9 kaşık tuz-3 fincan sirke-3 kaşık şeker bunları kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara turşu malzemelerinin üzerine döküp kapağını kapatacaksınız aşağı yukarı 20-25 gün sonra turşular hazır...


PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...