13 Ekim 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


MALZEMELER:
1 ortaboy kereviz
1 tane havuç
1 soğan
zeytinyağ
tuz
1 tane kesmeşeker
YAPILIŞI:
Kereviz bütün olarak soyulur etrafı limonla kararmaması için ovulur,kerevizin ortası oyacakla çıkarılıp buraya temizlenmiş yıkanmış havuç tezgaha vurarak sıkıca yerleştirilir,kereviz 1 er parmak kalınlığında dilimlenir. Tencerenin altına piyazlık doğranmış soğanlar konur üzerine dilimlenmiş kerevizler yerleştirilir,üzerine zeytinyağı ve yarım çay bardağı su gezdirilir,tuzu ve şakeri konup pişirilir,servis tabağına alıp soğutulup afiyetle yenir...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...