22 Eylül 2008 Pazartesi

SEBZELİ BULGUR PİLAVI



MALZEMELER:

1 büyük kurusoğan

3-4 sivri biber

1 kırmızı biber

1 tane patlıcan

1 bardak bulgur

2-3 domates

sıvıyağ

tuz

2 bardak sıcak su

YAPILIŞI:

yarım çay bardağı kadar sıvıyağda öncelikle küçük doğranmış patlıcanlar kızartılır,soğanlar ve biberler ilave edilip kavrulur bu arada biraz tereyağ ekleyebilirsiniz, domatesler küp küp doğranıp ilave edilir suyunu çekince 2 bardak sıcak su eklenir yıkanmış bulgurlar konup 15 dakika kadar kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir,altı kapatılıp tencerenin ağzına bir peçete örtülüp pilav demlendirilir.Servis yaparken pul biber ve kuru nane ekilebilir..


İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...