7 Ağustos 2008 Perşembe

SİMİT


bloglarda simit tariflerini görüyordum ama yapmaya pek cesaret edememiştim www.arzumcum.blogcu .com arkadaşımızda görünce denemeliyim dedim ve sonuç mükemmel çıtır çıtır mis gibi simitler oldu.
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için; bol susam
YAPILIŞI
Hamuru yoğurup 1 saat kadar dinlendirin demiş arzumcum ama ben fazla bekleyemedim bu arada sosu hazırlayın mayalanan hamuru 20 bezeye ayırın bezeleri uzunlamasına yuvarlayın rulo şeklinde daha sonra iki ruloyu birbirine dolayın simit şekli verin ek yerini düzeltin önce sosa sonra susama batırıp pişirme kagıdı serilmiş tepsiye dizin bu şekilde 10 simit çıkıyor birazda tepside mayalandırıp pişirin kolay gelsin afiyet olsuuunnnnn.....

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...