Kayıtlar

Temmuz, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TRAHNA

Resim
isim olarak değişik bir yemek ama bildiğimiz zeytinyağlı barbunyadan tek farkı taze mısırla pişiriliyor olması,bu yemekle 20 yıl önce eşimle evlenince tanıştım bir çeşit memleket yemeği orjinali birazdaha farklı ama ben kendi ağız tadımıza uyarladım. MALZEMELER: 1 kilo taze barbunya 4-5 tane taze mısır 2 tane domates zeytinyağ 1 tane kurusoğan tuz ve 2 adet kesme şeker YAPILIŞI: mısırlar bıçak yardımıyla dikine kesilir,koçanından taneleri ayırılır.Tencerede zeytinyağında 1 tane büyükçe kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur, 2 domatesin kabukları soyulup çok küçük doğranır ya da rendelenir domatesler biraz suyunu çekince barbunyalar ve mısırlar ilave edilir biraz domatesle karıştırıldıktan sonra sıcak su konup tuzu ve şekeri ilave edilip pişirilir, ben düdüklü tencerede 15 dakikada pişiriyorum.Kışında yemek için mısırları ve barbunyaları ayıklayıp dondurucuya koyuyorum aynı lezzette yiyiyoruz.Deneyin pişman olmazsınız,kolay gelsin AFİYET OLSUNNN...

KİRAZLI YAZ TATLISI

Resim
BURCU arkadaşımızın hazırlamış olduğu KİRAZLI VE VİŞNELİ TARİFLER etkinliğine yeni bir tarif daha.Kolay gelsin arkadaşım... Bu tarifimi daha öncede farklı şekillerde yayınlamıştım etkinlik için birde kirazlısını yaptım bakalım beğenecekmisiniz. MALZEMELER: 1 KİLO SÜT 3 fincan un 4 fincan tozşeker yarım paket margarin vanilya 1 paket meyveli sos kiraz YAPILIŞI: yarım paket margarinde 3fincan un kokusu gidinceye kadar fazla sarartmadan kavrulur,1 kilo süt ve şekeri ilave edilerek muhallebi pişirilir en son vanilya konup kapatılır ve yaklaşık 10 dk miksere tutulur. ıslatılmış borcama dökülür, dr oetker meyveli sos tarifine göre pişirilir biraz soğuyunca tatlının üzerine dökülüp kirazlarla süslenir.(Aradaki beyaz benekler eritilmiş beyaz çikolata)Dolapta soğutulup afiyetle yenir....

VİŞNELİ KEK-KİRAZLI VE VİŞNELİ TARİFLER ETKİNLİĞİ

Resim
BURCU arkadaşımızın evsahipliği yaptığı kirazlı ve vişneli tarifler etkinliğine vişneli kekimle katılıyorum,kolay gelsin arkadaşım.. MALZEMELER: 3 yumurta 1,5 bardak tozşeker 1 bardak sıvıyağ 1 bardak süt 3 bardak un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 kase çekirdeği ayıklanmış vişne YAPILIŞI: vişneler yıkanıp ayıklanır bir kenarda süzülmeye bırakılır, diğer tarafta yumurtalarla şeker çırpılıp sırasıyla tüm malzeme eklenip kek hamuru hazırlanır yağlanmış unlanmış kalıba yarısı dökülür araya pudra şekeri serpilmiş vişneler dizilip kalan hamur dökülür ve 175 derecede yaklaşık yarım saat 40 dk arası pişirilir.

FRİGO

Resim
evet sonunda tatil bitti evime dönebildim 2 haftadır bloğumdan uzak kaldım hemen sizlere soğuk bir tatlıyla tekrar merhaba diyorum. MALZEMELER: 1 litre süt 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 1 su bardağı toz şeker 2-3 kaşık kakao YAPILIŞI: Şeker,un,kakao,nişastayı bir tencereye koyup üzerine soğuk sütü döküyoruz.İyice karıştırıp tencereyi ateşe koyup puding gibi pişiriyoruz, 5 dakika kadar kaynatıp kapatıyoruz ıslatılmış bir kalıba döküp dondurucuda 1-2 saat bekletiyoruz iyice donmadan çıkarıp kesip tekrar 1 gece bekletiyoruz yemeden 5-10 dk kadar önce çıkarıp altlarını folyaya sarıp servis yapıyoruz,kolay gelsin afiyet olsuuunnnn.....

LOKUMLU KURABİYE-porselen demlik çay saati etkinliği -26-

Resim
porselendemlik çay saati etkinliği -26-ya evsahipliği yapan arkadaşımız www.kelebeklisaniyeler.blogspot.com' a kolay gelsin diyorum ve bir tarif daha yolluyorum. MALZEMELER: 1 paket yumuşak margarin 2 yumurta 1 pk vanilya 1 pk kabartma tozu 2 bardak nişasta 1 bardak pudra şekeri aldığı kadar un lokum YAPILIŞI: Hamur ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur, istenilen büyüklükte parçalar koparılıp avuç içinde açtırılır içine küp doğranmış lokum parçası konup kapatılır tekrar yuvarlanıp tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.Daha sonra üzerine pudra şekeri ekilip servis yapılır..

YALANCI KEŞKÜL-porselen demlik çay saati etkinliği -26-

Resim
www.kelebeklisaniyeler.blogspot.com arkadaşımız Huriye'nin evsahipliği yaptığı etkinliğe bende yalancı KEŞKÜL le katılmak istedim kolay gelsin arkadaşım... MALZEMELER: 1 kilo süt 1,5 bardak tozşeker 2 yumurta 4 kaşık un toz badem-hindistancevizi YAPILIŞI: 1 KİLO sütten 1 bardak ayırılıp kalan süt şekerle kaynatılır,ayırdığımız sütün içine un ve yumurtalar konup iyice çırpılır kaynayan süte ilave edilir bir iki taşım kaynadıktan sonra 4-5 kaşık toz badem eklenip altı kapatılır.Badem veya hindistanceviziyle süsleyebilirsiniz ben dondurmayla yemeyi tercih ettim yapanlara afiyet olsunnn...

İYİ KANDİLLER

Resim

VİŞNE SUYU

Resim
Limonatadan sonra yine yaz günlerinde içimizi serinletecek başka bir içecekle geldim,çocuklara katkısız birşeyler içirebilmek için elimden geleni yapıyorum limonata ve vişne suyu hem sağlıklı hemde hesaplı içecekler yapmak isteyenlere kolay gelsin,afiyet olsunnn... MALZEMELER: vişne su tozşeker YAPILIŞI: vişneler saplarından ayıklanıp iyice yıkanır,delikli kevgire konup üzerine biraz tozşeker serpilip elle iyice sıkılır, 1 kilo vişneye yaklaşık 1 kilo şeker konup karıştırılır konsantre meyve suyu elde edilir içerken bardağa 1 parmak kadar vişne suyu konup üzerine su ilave edilerek içilir,kalan çekirdek kısımlarıda biraz suyla kaynatılıp süzülür onada yeterince şeker ilave edilerek çekirdeklerde ziyan edilmeden içilmiş olur.