Kayıtlar

Mayıs, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İNCİR REÇELİ

Resim
MALZEMELER: 1 kilo reçellik incir 1 kilo toz şeker 3 bardak su limon suyu veye limon tozu YAPILIŞI: Ben İncirlerin kabuğunu soymadan yapıyorum isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, incirleri tek tek çatalla ya da kalın bir iğneyle delin , tencereye alıp iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 3 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu veya yarım tatlı kaığı limontozunu suda eritip ilave edin 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.

KARNIYARIK

Resim
MALZEMELER: 7 adet orta boy patlıcan için 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 domates 250 gr. Kıyma 2-3 adet yeşil biber 2 çorba kasığı margarin 2 bardak sıcak su maydanoz Tuz, karabiber,kırmızıbiber kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Patlıcanları alaca soyup beyaz kalan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve süzüp kağıt havlu üzerine koyun, Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanların her tarafını döndürerek kızartın. Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. küçük parçalara doğrayın. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. domatesleri ilave ederek kavurun ateşten alın maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı biber ilave edip karıştı

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23-LORLU PASTA-

Resim
www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe lorlu pastamla katılıyorum,kolay gelsin arkadaşım... MALZEMELER: 1/2 kg. tatlı lor peyniri 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1/2 paket margarin (eritilip soğutulacak) 2 paket pötibör bisküvi 1 PAKETİ KAKAOLU 2 adet muz Yapılışı: Lorla pudra şekerini rondoya atın. Vanilyayı ekleyip eritilip soğutulmuş margarini de ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar rondoda karıştırın. Bir streç veya naylon poşet üzerine 7 adet bisküviyi önce süte batırıp sonra alta uzunlamasına dizin.3 adet bisküviyi de yine süte batırarak enlemesine yanlara koyun. Aralara krema sürerek en az 2 kat bisküvi olacak şekilde dizmeye devam edin ,bir kat beyaz bir kat kakaolu olursa daha güzel olur, Ortaya muzları yerleştirip piramit şekli vererek kapatın.Üzerine kalan kremayı bolca sürüp Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

BEZE

Resim
beze bizim evde çok tüketilen bir tatlı ne zaman bir hamurişi yapıp üzerine yumurta sürsem beyazları anında beze oluyor MALZEMELER: 3 yumurta akı 3 çay bardağı tozşeker 1 fiske tuz YAPILIŞI: yumurta akları,tozşeker ve 1 fiske tuzu bir tencereye koyup ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yumurta akları bembeyaz oluncaya kadar 7-8 dakika mikserla çırpalım,ocağı kapatıp çırpmaya 10 dakika kadar daha devam edelim mikseri kaldırınca damlamıyorsa kıvamına gelmiştir (kremşanti kıvamında) isterseniz bir krema sıkacağı ile yoksa bir buzdolabı poşetinin köşesini kesip sıkarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkalım 150-175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim,fırını kapatınca bir müddet kapağı açmayın ki bezeler kurusun.NOT:ben hamuru birkaç kaseye ayırıp gıda boyalarıyla renklendiriyorum daha şık oluyor ayrıca altlarına BACK-OBLATEN yani yuvarlak çıtırlardan koyuyorum daha lezzetli oluyor KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN....

WAFFLE

Resim
Malzemeler 2 su bardağı un 1/2 lt sut 1,5 çay bardağı pudra sekeri 100 gr. tereyagi -eritilmis -2 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz YAPILIŞI: yumurta ve şeker çırpılır,erimiş biraz soğutulmuş margarin ve diğer malzemeler eklenerek boza kıvamında bir hamur elde edilir.waffle makinesi ısıtılıp ortasına 1 kepçe kadar dökülüp pişmesi beklenir çıkarılıp reçel ,nutella,çikolata sosu artık o an canınız ne ile yemek istiyorsa afiyetle yenir. tarifin orjinali http://www.misssgibi.com/ da sevgili Zerrinde,teşekkürler arkadaşım..

PROFİTEROLLÜ PASTA

Resim
MALZEMELER: PASTA İÇİN:5 yumurta 4 fincan şeker 1 fincan ılık su 1 paket kabartma tozu 5 fincan un KREMASI:1 paket kakaolu puding süt 1 paket toz kremşanti PROFİTEROL:tarifimi daha önce yazmıştım bakabilirsiniz YAPILIŞI:öncelikle profiterolleri yapıp içlerini doldurup bir kenarda bekletelim.Pasta malzemesiyle kekimizi yapıp ortadan ikiye keselim arasına ve üzerine sürmek için 1 paket pudingi tarifine göre pişirip iyice soğutalım 1 paket toz kremşantiyi ilave edip mikserle iyice çırpalım pastanın arasına ve üzerine sürelim daha sonra profiterolleri üzerine koyup çikolata sosu dökelim.KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN...

CANTIK(kıymalı pide)

Resim
malzemeler: 1 bardak ılık su 1 bardak süt 1 bardak sıvıyağ 1 yumurta 2 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaşmaya yada instant maya 5-6 bardak un İÇ MALZEME . 250-300 GR KADAR KIYM 3-4 sivribiber 1 tane iri soğan 3 domates 1 kaşık salça tuz-karabiber-su YAPILIŞI: 1 bardak ılık suyla maya eritilir,ben bu defa instant yani tek kullanımlık kuru mayalardan kullandım onun için direk una karıştırdım,tüm malzemeyi yoğurun üzerine poşet geçirip yarım saat kadar mayalandırın.Yumurta kadar parçalar koparıp elimi yağa batırarak açtırdım ortalarına iç malzemeyi koyup istediğiniz şekilde kapatabilirsiniz bu şekildede biraz mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,yumuşak olması için pişerken fırına 1 kase su koymanızda yarar var ya da fırından çıkınca biraz su serpip üzerine bez örtersenizde cantıklarınız yumuşacık olur.KOLAY GELSİİİNNNN....

GELİNCİKLER

Resim
sitenin bahçesindeki gelincikleri sizlerle paylaşmak istedim çok güzeller...

ÇİLEKLİ TEK PASTA

Resim
çok lezzetli ve gösterişli bir pasta üstelikte çok hafif ve kolay ama maalesef resim çok kötü çıkmış idare edin artık yapacak bişey yok hepsini yedik... MALZEMELER 1 tane sade hazır pasta keki 1 paket çilekli puding 1 paket krem şanti çilek YAPILIŞI: ÖNCELİKLE HAZIR PASTA KEKİNİN HER KATINDAN BARDAKLA KESEREK 7 ŞER TANE YUVARLAK ELDE EDİLİR BİR TEPSİYE DİZİLİR. 14 tane oluyor kalan kenar kırıkları rondodan geçirilip üstünü süslemek için kullanılacak,diğer tarafta 1 paket puding tarife göre pişirilir iyice soğutulur,1 poşet toz kremşanti konup iyice çırpılır 14 yuvarlağın üzerine paylaştırılır,üzerine kek kırıntıları dökülür çileklerle süslenir,keki kuru sevmiyorsanız çilek reçelini sulandırıp kekleri ıslatabilirsiniz,KOLAY GELSİİİNNN......