21 Nisan 2008 Pazartesi

RENKLİ PATATES TOPLARI

MALZEMELER:
4-5 TANE İRİ PATATES
limon suyu
tuz
sıvıyağ
maydanoz
dereotu
havuç
kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
patatesler tuzlu suda haşlanır,patates ezme aletiyle püre haline getirilir içine limon suyu,tuz ,2 kaşık kadar zeytinyağı konup yoğurulur.Maydanoz,dereotu yıkanıp doğranır,havuç rendelenir,pulbiber hepsi ayrı kaselere hazırlanır cevizden iri olacak şekilde patatesler yuvarlanıp bu malzemelere bulanıp servis yapılır..

ARKADAŞ GÜNÜM

geçen hafta 17-18 yıldır toplandığımız arkadaşlarım bendeydiler onlar için hazırladığım yiyeceklerin bazıları tuzlular daha fırında onlar arkadan gelecek..

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...