2 Nisan 2008 Çarşamba

EVDE İSKENDER KEBAP


Evde çok sık yaptığım,çocukların çok severek yediği iskender kebap hem çok kolay, hem de lezzetli, BURSA lı olarak vezgeçilmez yemeğimiz,bunu yerken kiloları düşünmeyeceksiniz yoksa tadına varamazsınız. Eskiden etini kendim hazırlardım,şimdi hazır döner çıktı işimiz kolaylaştı.Kolay gelsin afiyet olsun...
MALZEMELER:
pideci veye kebapçılarda satılan tırnak pide
kişi başı 1 pide hesaplıyorum
1 paket et döner
4-5 kaşık domates salçası
yoğurt
tereyağ
YAPILIŞI:
öncelikle domates sosunu hazırlıyorum 4-5 kaşık salçayı tereyağda biraz kavurup bol su ilave ediyorum iyice kaynatıyorum sos hazır.dönerleri teflon bir tavada tereyağla birlikte hafif kızartıyorum. yoğurdu biraz sulandırarak bir kenardada onu bekletiyorum,servis tabaklarına önce pideleri diziyorum taze değilse fırınlamanız daha iyi olur,pidelerin üzerine bolca salçalı sos onun üzerine yoğurt,üzerine etleri diziyorum son olarakta üzerine kırmızı biberle yakılmış bol tereyağ hazırlarken biraz hızlı olmak gerekiyor malzemelerin soğumaması bakımından.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...