29 Mart 2008 Cumartesi

GÜL BÖREK(kıymalı-patatesli)

MALZEMELER:
1 kilo (5 tane)yufka
250 gr kadar kıyma
4 tane iri patates
1 tane iri soğan
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
tuz-karabiber
üzeri için 1 yumurta
YAPILIŞI:
öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım,bunun için bir tavada biraz yağla yemeklik doranmış soğanı ve kıymayı kavuralım iyice kavrulunca tuzunu ve karabiberini ilave edelim,bu arada 4 tane patatesi rendeleyip, yıkayıp, iyice suyunu süzelim ve kavrulmuş kıymaya ilave edip birazda böyle kavurup tavayı ateşten alalım.İç malzememiz hazır.. Yufkaları tezgahımıza üstüste yayalım,4 e bölelim,yağla suyu karıştırıp yufkaya sürelim yuvarlak kısmına iç malzemeyi koyup rulo saralım ,kendi etrafında döndürüp gül şekli verelim 20 tane gül börek olacak,hepsini yağlanmış tepsiye dizelim,kalan suya 1 yumurta sarısı ekleyip böreklerin üzerine sürüp fırınlayalım..AFİYET OLSUNN...

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...