22 Mart 2008 Cumartesi


ISPANAKLI KEK

biz bu pastaya BURSASPOR PASTASI da diyoruz,malum YEŞİL-BEYAZ
MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
yarım bardak ılık su
yarım bardak sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
haşlanmış, rondodan geçirilmiş, yarım bardak ıspanak
YAPILIŞI:
Öncelikle 250 gr kadar ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır süzülüp rondodan geçirilir bu halde yarım su bardağı kadar oluyor.3 yumurta şekerle çırpılır yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir,sıvıyağ,ıspanak püresi,2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur yapılır,yağlanmış ve tozşeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilir bunlarda rondodan geçirilip üzerini süslemek için kullanılacak.Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket kremşanti çırpılıp konuyor ama ben krem şanti sevmediğim için krema yapıyorum
KREMA İÇİN: 2 bardak süt 1,5 kaşık nişasta
1,5 kaşık un
5 kaşık şeker ve vanilya kullandım.
kremanın üzerine kek kırıntılarını serpip kiviyle süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUNNN...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...