12 Mart 2008 Çarşamba

DÜĞÜM POĞAÇA

MALZEMELER:
1 bardak yoğurt
1 bardak ılık süt mayayı eritmek için
1 paket yaşmaya
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 kiloya yakın un
hamurları batırmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
1 bardak ılık sütle maya eritilir, unun ortası açılarak tüm malzeme konup cıvık bir hamur yoğurulur. Mayalanmaya bırakılır yarım saat kadar sonra hamur bezelere ayrılır bezeler bir kaseye konmuş olan sıvıyağa batırılır elde rulo yapılır ve düğüm atılır,tüm hamur bittikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp YARIM SAAT kadar tepsi mayasının gelmesi beklenir.200 derece fırında pişirilir.AFİYET OLSUUNNN...ben poğaçaları kahvaltıya yetiştirmek için tepsi mayasını beklemedim küçük oldular bekletirseniz sonuç harika oluyor

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...