10 Mart 2008 Pazartesi

ŞARLOT

MALZEMELER:
1 paket peki rulo kek
1 kilo süt
3 fincan un
4 fincan şeker
yarım paket margarin
1-2 diş damla sakızı
YAPILIŞI: yarım paket margarin eritilip 3 fincan un hafif kavrulur,çırpma teliyle sürekli karıştırılarak süt ve şeker ilave edilir,damla sakızı dövülüp konur kaynamaya başladıktan 5 dk kadar sonra kapatılıp 10 dakika miksere tutulur.Peki rulo kek (ben çilekli olanından kullandım)dilimlenir, yuvarlak bir cam kaseye streç yayılır dilimlenen kekler alttan üste doğru sıkıştırılarak dizilir,yapılan muhallebi dökülüp streçle sarılıp 1 gece dolapta bekletilir.Servis yapılacağı zaman streç yardımıyla ters çevrilerek servis tabağına alınır..
BEN BU TARİFİ YILLAR ÖNCE PINAR ALTUĞ/UN yemek programından almıştım içi daha farklıydı orjinal tarifide yazıyorum bu tarif yazın sıcak günlerinde çok daha güzel oluyor.
1 paket bebe bisküvi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık
10 tane kayısı
2 bardak krem şanti
1,5 bardak süt

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...