7 Mart 2008 Cuma

KADINBUDU KÖFTE


MALZEMELER:
Yarım kilo kıyma
2 orta boy soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 yumurtanın sarısı
maydanoz
Karabiber, tuz.
KIZARTMAK için:
3 yumurta (çırpılmış)
Yarım su bardağı un ,GALETE UNU
Kızartmalık yağ
YAPILIŞI:
Kıymanın 1/3’ü , ince doğranmış soğanla beraber çok az yağda kavrulur. Soğuduktan sonra çiğ kıyma, yumurta, karabiber, tuz ve haşlanmış pirinç ile karıştırılır, yoğrulur ve köfte büyüklüğünde parçalar koparılarak önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır... Ben,un,yumurtadan sonra galete ununada buladım daha çıtır oluyor..

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...