1 Mart 2008 Cumartesi

KURU FASULYE PASTASI PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-16-

D http://www.papatya68.blogcu.com/ arkadaşımızın ev sahipliği yapmış olduğu etkinliğe kurufasulye pastamla katılıyorum.Kolay gelsin arkadaşım.
MALZEMELER:
2 bardak haşlanmış kurufasulye
1,5 bardak tozşeker
1 bardak iri çekilmiş ceviz
3 yumurta
vanilya
kabartma tozu ,istenirse 1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Kurufasulyeler akşamdan ıslatılıp iyice haşlanır,soğuyunca rondodan biraz iri kalacak şekilde geçirilir.Karıştırma kabına alınıp diğer malzemeler eklenip karıştırılır,yağlanmış unlanmış kek kalıbına konup 25-30 dakika kadar pişirilir.soğuduktan sonra ters çevrilip üzerine çikolata sos dökülüp servis yapılır..Varsa kestane şekeriylede süsleyebilirsiniz daha inandırıcı oluyor çünkü genelde herkes kurufasulyeyi kestane zannederek yiyor.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...