11 Şubat 2008 Pazartesi

GÜNAYDIIINNN İYİ HAFTALAR


HAŞHAŞLI REVANİ

MALZEMELER:4 yumurta,
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞURUP:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 paket beyaz çikolata sosu dr.oetker
2,5 bardak süt
YAPILIŞI:yumurta ve şeker çırpılır diğer malzemeler eklenerek kek hamuru yapılır yağlanmış kare borcamda 175 derecede pişirilir. kek pişerken şurup yapılır ılınmaya bırakılır fırından çıkarılan revanide ılıtılıp, ılık keke ılık şurup dökülür.soğuyunca 2,5 bardak sütle yapılan beyaz çikolata sosu soğutularak üzerine dökülür kivi dilimleriyle süslenir. KEK GİBİ KURU, REVANİ KADARDA ŞERBETLİ BİR TATLI DEĞİL..hAFİF VE LEZZETLİ.AFİYET OLSUNNNN...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...