20 Ocak 2008 Pazar

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER:1 paket yumuşak margarin, 3 kaşık tozşeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu , aldığı kadar un İÇİ İÇİN:3 orta boy elma, 3 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın ÜZERİ İÇİN: pudra şekeri
YAPILIŞI:öncelikle elmalar rendelenir, 10 dakika kadar şekerle pişirilir,ocaktan alınıp tarçın ilave edilir soğuması için bekletilir.Hamur için verilen malzemelerin hepsi yoğurulur ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır arasına elmalı iç malzeme konup poğaça gibi kapatılır istenirse kenarları çaytabağı kenarıyla düzeltilir,175 derece fırında fazla kızartmadan pişirilir,fırından çıkınca sıcakken üzerine bolca pudra şekeri ekilir. Hamurlar fırınlanmadan dondurucuda uzun süre saklanabilir istendiği anda fırınlanıp ikram edilebilir.AFİYET OLSUNNN.......

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...