16 Ocak 2008 Çarşamba

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ -10-TAHİNLİ KEK

MALZEMELER:3 yumurta, 1,5 bardak tozşeker, 1 bardak sıvıyağ, 1 çay bardağı tahin, 1 çay bardağı süt,kabartma tozu,3 bardak un,susam
YAPILIŞI:yumurta ve şeker iyice çırpılır, susam hariç tüm malzeme eklenir kek hamuru hazır. Bu arada kek kalıbı fırçayla yağlanır üzerine bolca susam serpilir heryerine gelmesine dikkat edilir,kek hamuru konup 175 derecede pişirilir.NOT:bu tarifi blogcu arkadaşlarımızdan birinde görüp yapmıştım asıl tarifin sahibini bilmiyorum ama benim için vazgeçilmez bir kek mutlaka deneyin derim...

HİNDİSTANCEVİZLİ KOKO KEK

MALZEMELER:1 su bardağı hindistancevizi,1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ, 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz, 1 yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 tane hazır kek
YAPILIŞI:hindistancevizi,yumurta,şeker,ceviz,sıvıyağ karıştırılarak bir bulamaç elde edilir, bu karışımın yarısı hazır kekin arasına diğer yarısıda üzerine konup 170 derecede 15-20 dakika pişirilir. Çok pratik ve lezzetli AFİYET OLSUNNN........

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...