24 Aralık 2007 Pazartesi

TÜLAY"DAN ARNAVUT BÖREĞİ

bu börekleri arkadaşım TÜLAY yapmıştı çok çok güzel ve lezzetli, kendisi Arnavut olduğu için çok güzel börekler açıyor, zor olduğu için ben tarifini almadım sadece yedim çünkü tek tek o kadar yufkayı ben açamam ama açmak, yapmak isteyen olursa tarifi alır yayınlarım.

BAYRAM PASTASI

MALZEMELER:5 yumurta,2 bardak tozşeker,yarım bardak sıvıyağ,yarım bardak yoğurt,3 bardak un,vanilya,kabartma tozu
YAPILIŞI:tüm malzeme karıştırılarak kek hamuru hazırlanır,hamur pişirme kağıdı serilmiş dikdötgen fırın tepsisine ince dökülüp pişirilir daha sonra ortadan 2 ye kesilip araya krema konarak 2 kat yapılır.ARA KREMA:3 bardak süt,1,5 kaşık nişasta,1,5 kaşık un,5 kaşık şeker, 1 yumurta sarısı,vanilya

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...