18 Aralık 2007 Salı

KAĞANIN ÇITIRIKLARI


MALZEMELER:yufka,sosis,kürdan,kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:yufka yarıdan ikiye katlanır,bir kapak yardımıyla yada bir kahve fincanının altıyla kesilir.Kürdanlara yufka sosis karışık dizilir.Bol sıvı yağda kızartılır.

BULGURLU KÖFTE(fellah köftesi)


MALZEMELER:yarım kg ince bulgur,250 gr irmik,2 yumurta,1 bardak un,baharat(kimyon,karabiber,kırmızıbiber,nane)
YAPILIŞI:Bulgurla irmik beraber kısır gibi sıcak suyla haşlanır.Kabardıktan sonra yumurta,un,nane ve diğer baharatlarla beraber yoğurulur.Misket büyüklüğünde köfteler yapılır.Kaynayan suda 10 dk haşlanıp süzgece alınır.Bu halde birkaç gün dolapta bekletilebilir .
SOS:2 soğan sıvı yağda kavrulur sarmısak,nane,bol salça eklenir.maydanoz ve köfteler ilave edilip biraz karıştırılıp servis tabağına alınır.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...