24 Kasım 2007 Cumartesi

FIRINDA KÖFTELİ PATATES

MALZEMELER:4-5 tane patates,KÖFTE için:500 gr kıyma,2 dilim ekmek içi,1 tane rende kuru soğan,tuz,karabiber SOS:domates salçası,su ve sıvıyağ
YAPILIŞI:öncelikle patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp yıkayıp kuruluyoruz ,daha sonra tepsiye yerleştiriyoruz ,üzerine biraz sıvıyağ ve tuz döküp fırına veriyoruz patatesler yarım saat kadar kızardıktan sonra yapmış olduğumuz köfteleride üzerine diziyoruz 10-15 dakika kadarda köfteleri kızartıyoruz.başka bir tavada sosu hazırlıyoruz 2 kaşık kadar salçayı bol su ve biraz sıvıyağla beraber kaynatıyoruz tuz ekleyebilirsiniz ,bu sosu frında kızaran köfte ve patateslerin üzerine döküyoruz,domates ve biberde ekliyebilirsiniz bir sürede böyle fırınlayıp hafif suyunu çektiriyoruz .Biraz soğuyunca AFİYETLE YİYORUZ.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.

ZEYTİNLİ AÇMA.:Malzemeler
1 bardak ılık su,1 bardak ılık süt,1 bardak sıvıyağ,3 kaşık toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un,1 paket yaşmaya
YAPILIŞI:1 paket yaşmayayı 1 bardak ılık sütle eritiyoruz,tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabında karıştırıyoruz şekerinide ilave edip un ve tuzunu katıyoruz,hamur cıvık olacak yoğurduktan sonra yarım saat kadar üzerine streç sarıp hamurun mayalanmasını bekliyoruz,elimizle hamurun mümkünse hep aynı yerinden mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz elimizi yağa batırıp avuç içinde açıyoruz malzemesini koyuyoruz ben zeytin kullandım istediğimiz şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.tepsidede yarım saat kadar mayalandırıp yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz.AFİYET OLSUN

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...