15 Kasım 2007 Perşembe

PROFİTEROL

Malzemeler:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 fiske şeker
yarım paket margarin
3 yumurta
Yapılışı:
1.5 suyu şeker tuz ve yağı tencereye koyup kaynatıyoruz 1.5 bardak unu ilave edip 5 dk un helvası kıvamında pişiriyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz 3 yumurtayı teker teker tahta kaşıkla hamura iyice yediriyoruz krema pompası yada kaşık yardımıyla hamuru tepsiye cevizden biraz büyük parçalar halinde koyuyoruz önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırını kapattıktan sonra bir süre içinde bekletiyoruz Ara kreması:2 bardak süt 3 kaşık un 3 kaşık şeker ile muhallebi pişiriyoruz diğer tarafta 1 bardak sütle 1 paket kremşanti yapıp soğuyan kremaya mikser yardımıyla karıştırıp profiterollerin içine dolduruyoruz üzerine hazır çikolata sos ile servis yapıyoruz.
sosu kendiniz yapmak isterseniz benim tercihim 1 kutu 200 ml kremayı ısıtıp içine 1 pk  200 gr bitte çikolatayı bıçakla kıyıp eklemeniz  bu da işinizi görecektir.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...